Socialistul Burduja anunță că delegația Moldovei la EURONEST „se va abține” de la un vot pe o rezoluție. Motivul: Rezoluția e critică în adresa Rusiei

Alaiba Dumitru
12/04/2021

Deputatul Burduja (PSRM) anunță printr-un demers oficial Copreședinții Adunării Parlamentare a AP EURONEST despre faptul că delegația Moldovei la EURONEST „se va abține” de la un vot pe o rezoluție AP EURONEST referitoare la crearea unui nou impuls pentru integrarea europeană în cadrul strategiei UE pe termen lung privind Parteneriatul Estic și la recuperarea, reziliența și democratizarea în continuare în perioada post COVID-19.

MOTIVUL real: rezoluția este, pe alocuri, critică în adresa Rusiei.

Sunt și eu membru al AP EURONEST și particip la vot.

Petru Burduja nu este șeful meu. Șeful meu este cetățeanul care m-a votat, care îmi achită salariul și interesele căruia mă dedic să le reprezint.

Nici Petru Burduja, nici orice alt coleg parlamentar, nu îmi controlează modul în care votez.

Acest „demers” al deputatului Petru Burduja are zero valoare pentru mine.

Am intenția să particip la votul pe această rezoluție. De fapt, am și propus mai multe amendamente pe acest document. Ele țin de lupta cu corupția politică, cu spălarea banilor și crima organizată, oligarhia, reforma justiției, promovarea reformelor structurale, dezvoltarea mediului de afaceri, respectarea drepturilor omului.

Deputatul Petru Burduja nu are nici un drept să exprime prin asemenea demersuri „poziția oficială a parlamentului”, cum a formulat în demersul său.

Sau altfel: Aceasta este poziția mea oficială și, dacă aplicăm aceleași reguli inventate de deputatul Petru Burduja, „aceasta este poziția oficială a parlamentului”. Pentru că ambii suntem deputați cu aceleași drepturi.

Iar comportamentul deputatului Petru Burduja este o următoare rușine pentru parlamentul din care acesta face parte.

PS: iar amendamentele mele o să le transmit direct secretariatului EURONEST și sper să fie susținute.

Alaiba Dumitru
2021-04-12 14:23:00

Comentarii