Maia Sandu contra unui lup cu coada între picioare

Gheorghe Costandachi
14/10/2016
Foto/colaj

Coruperea alegătorilor se face frontal de către unii candidați prin diferite forme și metode. Astfel, furând din buzunarele cetățenilor, guvernanții încearcă să le acorde ceva milă tot din banii lor.

Spectacolul, care încearcă să-l joace Marian Lupu, în goana electorală pentru președinția statului, devine una de o obrăznicie fără limite. Una este foarte clar, frica de a pierde alegerile a devenit una, atât de mare, încât Marian Lupu își pierde ordinea acțiunilor în învălmășeala evenimentelor.

De unde vine toată această teamă?

Este clar că Igor Dodon a devenit favoritul turului doi electoral, dacă, goana sălbatică a alegerilor, nu-l va instala în scaunul de președinte după primul tur. De aceea, candidatul Lupu se vede doar cu Igor Dodon în turul II, astfel jucând rolul de vulpe a lui Plahotniuc, care odată trecut în turul doi, ultimul va depune toate eforturile ca să-l devanseze pe Dodon în final. Pentru aceasta este pregătit un instrumentar fără precedent, cu poze și filmulețe video, înregistrări telefonice, declarații de tot felul, documente care ar proba unele acțiuni cu caracter infracțional, inclusiv de trădare de patrie și multe alte nebunele, scoase la timpul convenit din sertarele GBS/Nobel.

Apropo, același instrumentar era pregătit și pentru principalii concurenți la funcția de președinte cum este Andrei Năstase, dacă rămâne în cursa electorală și Maia Sandu, care rămâne unul dintre candidații cu cele mai mari șanse de trecere în turul doi.

Marian Lupu se pare nu cunoaște regula, că nu el alege cu cine să fie în turul doi, dar îl aleg alții, chiar șu cu prețul falsificării.

Acum cel mai mare și real pericol, dar și cea mai mare sperietoare a lui Marian Lupu nu este Igor Dodon, ci Maia Sandu. Anume de ce s-a temut, clica lui Plahotniuc, de aceea nu a scăpat, cu toate că a depus eforturi inimaginabile ca să nu se întâmple ceea ce s-a produs ieri și anume, determinarea candidatului unic. Așa ceva Plahotniuc și clica lui, mai ales Marian Lupu nu au așteptat. Toate eforturile lor, de a-i pune cap în cap pe Andrei Năstase cu Maia Sandu, s-au soldat cu zero. Plahotniuc a cheltuit zeci de milioane de lei pentru fortificarea intoxicației fără precedent, prin mobilizarea tuturor tunurilor și bombardamentelor asupra celor doi candidați.

Determinarea candidatului unic a provocat o panică fără precedent în holdingul PDM, de aceea ”„șăful” a pus în aplicație varianta de rezervă, adică de a ignora candidatul unic al dreptei. Pentru Lupu acum ca și când nu mai există Maia Sandu, ca cel mai serios concurent electoral pentru trecere în turul doi al alegerilor. Însă Marian Lupu nici nu conștientizează cât de mult se greșește.

Mânia socială a atins așa cote înalte încât, indiferent de naționalitate, la 95% din populație s-a format un viciu absolut incurabil față de actuala guvernare, Vlad Plahotniuc, Marian Lupu și toată clica or. Frica se face tot mai mare după ce au înțeles că ar putea pierde ultima șansă de a se mai ține de guvernare. De altfel, ei conștientizează destul de bine, cu toții vor pleca la pușcărie în orice caz, fie mai devreme sau mai târziu.

Deci, zidurile clicii de la guvernare nu mai rezistă magnitudinile cutremurului, care se amplifică de la o oră la alta, nervii le cedează, iar ei se agață de orice, numai să nu nimerească în rugul care îi așteaptă, pe bună dreptate de ei înșiși aprins.

Lupu Marian nu are nicio șansă pentru a trece în turul doi. Despre aceasta vorbesc ultimele sondaje care l-au suspendat la nivelul desenat anterior. Pe de altă parte toate forțele politice, în afara celor desenate de Plahotniuc și cele căpușă, luptă cu înverșunare contra candidatului PDM, chiar și în interiorul acestui partid. Cele mai mari efecte le au însă, exact ceea ce întreprinde holdingul mafiotic, ignorarea Maiei Sandu ca cel mai serios concurent pentru turul doi.

Chiar daca matematic, suma procentelor luată împreună a celor doi candidați, Maia Sandu și Andrei Năstase, nu pot constitui cele 27%, oricum în timp acestea se pot majora simțitor, deoarece un număr foarte însemnat de indeciși își vor face alegerea anume în folosul candidatului unic. Un alt număr însemnat de alegători, conștientizând faptul că, candidatul lor nu va trece în primul tur și nu va acumula numărul necesar de voturi, vor vota anume candidatul unic. Așa alegători sunt cei ai candidaților independenți. O altă parte a alegătorilor, își vor schimba opțiunea de alegere și vor vota cu candidatul unic. Aceștia sunt cei, pe care mizează candidații-căpușă, încleiați în cursa electorală de Plahotniuc, cum sunt Leancă, Mihai Ghimpu, Inna Popenco, Silvia Radu, Valeriu Ghilețchi.

Singurul sfat, care este cel mai relevant pentru Lupu Marian, să iasă din cursa electorală și să se prezinte în instanțe cu autodenunț. Astfel pedeapsa îi va fi ceva mai blândă.

Gheorghe Costandachi
2016-10-14 10:52:00

Comentarii