CEC trebuie să deschidă 190 de secții de votare în diasporă

Dinu Plîngău
08/06/2021
Dinu Plîngău via Facebook

Obiectiv vorbind, nu mai puțin cinic și vinovat pentru mine e Guvernul în toată situația asta cu secțiile de vot în diaspora. Tipic pentru această instituție care ne-a obișnuit cu hotărâri modificate peste noapte de 3-4 ori. Iese la început prim-ministrul interimar și declară că „bani nu-s, dar voi organizați cumva alegeri!”. După care insistă pe faptul că CEC are nevoie nu de 120 milioane de lei, dar doar de vreo 80 ca într-un final să iasă Ciocoi și să spună că trebuie deschise 190 de secții și că Guvernul „generos” este gata să aloce bani pentru asta. De parcă banii ăștia ar fi banii miniștrilor și iată ne fericesc cu faptul că sunt dispuși să aloce bani pentru alegeri. O asemenea tâmpenie și ipocrizie trebuie s-o mai cauți cu lumânarea.

CEC prin intermediul lui Lebedinschi spune că nu au bani și că nu pot deschide mai multe secții din cauza Guvernului, iar Guvernul prin intermediul lui Ciocoi spune că bani vor fi, doar că „ceva nu ajunge” - vorba altui clasic al politicii moldovenești. Toate astea se întâmplă în condițiile în care aceste două instituții sunt dominate de majorități impuse de PSRM.

Evident că oamenii sunt revoltați, cine nu ar fi? Când fiecare din noi are cel puțin un apropiat peste hotare care a trecut prin umilința unui proces electoral organizat atât de prost.

Un lucru bun care s-a întâmplat e că diaspora a unit oamenii și unele partide la un singur protest, dincolo de campania electorală mai trebuie să existe și o oarecare omenie, chiar și în politică.

Sper și vom insista ca CEC să adopte o hotărâre normală, să fie deschise 190 de secții în diaspora așa cum propune un fost ministru de la Dodon care și-a schimbat un pic viziunile, iar Guvernul să asigure bani și să pună ambasadele noastre la treabă!

Dinu Plîngău
2021-06-08 13:16:00

Comentarii