„Hânceștenii trebuie să știe”: Legătura cauză - efect dintre concedieri pe criterii politice și lipsa de investiții este evidentă

Grigore Cobzac
14/07/2018

Vă prezint a patra postare din cele șapte sub genericul „Hânceștenii trebuie să știe”. Nu întâmplător în precedentele am vorbit despre investiții care în cadrul oricărei administrații publice locale este unul dintre domeniile cele mai sensibile. Este bine cunoscut că rezultatele sunt direct proporționale cu cunoștințele, experiența, motivația, integritatea, dar și compatibilitatea membrilor echipei care sunt responsabili de aceasta. O asemenea echipă s-a constituit în mandatul precedent al Consiliului Raional Hâncești (CRH). Grație acesteia s-au scris și implementat cele mai îndrăznețe și originale proiecte din raion, printre care și Manuc Bey. S-a colaborat foarte bine și cu primăriile în acest sens. Acum, privind în urmă, nu am nicio rezervă să aplic superlativul în raport cu activitatea lor.

Aprecierea nu ar fi completă însă dacă nu aș menționa, că majoritatea covârșitoare a echipei a fost… apartinică.

Știți ce a făcut noua guvernare PD, în 2015, de îndată ce a obținut puterea de decizie în raion? Fie au concediat, fie le-au creat condiții să plece cei mai mulți din echipă. Asta în pofida faptului că toți și-au exprimat doleanța să lucreze în continuare. Astfel au fost concediați șeful secției construcții, Nicolae Orheianu, șeful direcției economice, Natalia Sîrbu, specialiștii principali Igor Botnaru și Alexandru Buruiană ș.a. Cum nu s-ar justifica PD-ul, dar adevăratul motiv ale acestor epurări este urmare a unei politici defectuoase de a-i vedea în funcții doar pe ai săi, indiferent de profesionalism și cunoștințe. Efectul este unul de bumerang, ei singuri și-ai tăiat creanga de sub picioare prin ce s-au lipsit benevol de experiența pe care o aveau deja la dispoziție. Doar trebuiau să o pună în valoare. Or, legătura cauză - efect dintre concedieri pe criterii politice și lipsa de investiții este evidentă.

Grigore Cobzac
2018-07-14 13:21:00

Comentarii