Moldoveni, încotro o luăm?

Ion Sturza
03/04/2017
Foto> timpul.md

Te uiți dintr-o parte la ce fac „politicienii” care guvernează astăzi Republica Moldova și te minunezi. Până unde poate ajunge cinismul lor?!

Moldovenii zilnic sunt „hrăniți” cu orice: aleg prezidentul, votează uninominal, scot imunități, schimbă „limba” și „istoria”. Din păcate, nimic și din ce s-ar putea pune pe „limbă”! FMI este gata să le scoată și limba, cu ajutorul guvernului.

Prezidentul Federației Ruse în Republica Moldova Igori Nicolaevici Dodon, după „nariadurile” de la Moscova, devine tot mai îngâmfat și tupeist. Un pitecantrop a ajuns să ne învețe cine suntem și ce limbă vorbim.

Tovărașul Dodon ar trebui să înțeleagă că implementarea agendei străine în propria țară este o trădare de stat. Ar fi bine să nu uite și că, pe lângă electoratul nostalgic al epocii „de aur”, există și altă lume. Liberă în gândire și circulație, dornică de un trai sigur și confortabil pentru sine și pentru copii.

Acești oameni nu doresc să comunice prin intermediul „difuzorului” din „centrul satului”, nici să citească „gazeta Pravda”. Ei sunt activi pe rețelele de socializare, nu au nevoie de „lideri” de opinie gen popa și primarul din sat. Ei vor medicină bună, transport public curat, judecători onești, flori pentru doamne și înghețată pentru copii.

Lăsați tărâmul istoric al „mongolilor”. Noi, dacă, eventual, nu știați, „de la Râm ne tragem”. Și nu vă mai osteniți, Igori Nicolaevici, să ne aduceți omuleții verzi la Chișinău. Altfel, o să o terminați precum Ianukovici, dacă încă veți reuși să fugiți. Nici bodigarzii de la GBC nu vă vor salva. Ei vor fi ocupați în altă parte. Doamne ferește, ducă-se pe pustii...

Oligarhia „proeuropeană” o tot dă cu „inițiative”... Uninominalul imperativ a rămas doar în Coreea de Nord. Domnul Plahotniuc vrea titlul de Cucche? Nu cred. Mai ieri se vedea un Churchill de Moldova. Nu înțelegeți că nu puteți la nesfârșit să scoateți tensiunile din societate prin „invenții” populiste și „reforme” anticonstituționale inspirate de polittehnologi și de CC?! Nu ar fi mai bine să consolidăm societatea civilă și partidele, locul unde s-ar consuma „energiile” populare? Nu înțelegeți că profunda nelegitimitate a guvernării apărute prin fraudă și corupere este suprapusă pe nelegitimitatea deciziilor procurorilor și judecătorilor?

Cinismul situației, dar și o găselniță „genială” este că spiritele antioccidentale în Moldova, corupția, oligarhia, antidemocrația, încălcarea drepturilor omului sunt consolidate cu ajutorul Occidentului și în special al României! De ce moldovenii trebuie să se priveze de dreptul de a fi fericiți și liberi doar ca Dodon și Plahotniuc să se simtă bine financiar și asigurați politic? De ce să nu se lepede respectivii de „satana”, de scheme, comisioane, corupție și furtul banal din buget și din companiile de stat? Aceasta ar lăsa MILIARDE de lei în buzunarele moldovenilor!

Da, și pe fundal se aude un bâzâit leșinat. Este „unionistul” de serviciu Ghimpu, un Roșca „reîncarnat”, dar că mai puțin sofisticat. E mare lista celor care fac numai rău unui ideal...

O săptămână ce vine bună să aveți!
P.S. Text plasat pe FB de la înălțimea de 12 500 M . In avion spre San Francisco. Tehnologie, progres....

Ion Sturza
2017-04-03 11:36:00

Comentarii