Câți bani ți-a dat Soros să promovezi covidul? Sau condamnați la ignoranță

Valeriu Munteanu
30/07/2020

Știam că o bună parte din societatea moldovenească, sub povară unui munte de dezinformare la această temă, nu recunoaște existența virusului distrugător și respectiv a adoptat o retorică și un compartament public de ignorare totală a măsurilor de protecție.

Acest comportament plin de iresponsabilitate a dus la răspândirea activă a virusului în mase, atât de activă, încât de cinci luni medicii noștri se sufocă la propriu și la figurat, iar sute de oameni, inclusiv tineri și puternici, au pierdut lupta cu coronavirusul.

Dar, până ieri, nu credeam că ignoranța publică a atins pe acest subiect cote atât de mari.

Am decis să anunț public faptul infectării mele cu Covid-19 (chiar dacă știam că mă expun pe mine și familia) pentru a contribui pe cât este posibil la diseminarea adevărului în acest sens, la devoalarea minciunii și la demantelarea ignoranței publice, mai periculoasă decât covidul.

Reacțiile și comentariile pline de vitriol ale concetățenilor noștri la știrile despre infectarea mea cu Covid m-au oripilat, o bună parte din oameni chiar cred că:
- este o simplă receală;
- se face teatru;
- am fost plătit pentru a răspândi informația „minciunoasă” despre existența Covid-19.

Însă cel mai mult m-a contrariat, când aseară un cunoscut mai vechi, profesor la o Universitate din Chișinău, m-a sunat și mi-a tăiat-o direct și aproape fără drept la apel: „Valeriu, câți bani ți-a dat Soros să promovezi covidul?”, insistând „în cunoștință de cauză” că virusul nu există, fiind doar un nou „instrument de cucerire a lumii” de către globaliști și progresiști. Spunea dumnealui: „lumea știe foarte exact câți bani ai primit de la globaliști pentru a pune umărul la distrugerea „vechii orânduiri” mondiale”. Sărmanii studenți.

Prieteni, virusul totuși există, iar ceea ce simt în ultimele zile nu este o himeră, este adevăr. Astfel, sunt gata, pentru binele public să mă ofer voluntar, în următoarele două săptămâni pentru a-mi fi prelevate probe de Covid, pentru studii de caz, pentru a-i ajuta pe martorii lui Toma Necredinciosul, să înțeleagă pericolul și efectele distrugătoare ale acestui virus.

Părinții și copiii mei nu folosesc FB și nu au citit sutele de mesaje (mai ales cele în limba rusă) unde oameni aparent normali îmi doresc la modul cel mai direct să mor cât mai grabnic de Covid-19. În același timp sper ca părinții și copiii celor care promovează astfel de mesaje macabre să nu le citească. Sunt descalificante.

Valeriu Munteanu
2020-07-30 10:17:00

Comentarii