Comunicarea Guvernului Chicu pică testul de promovare

Aurelia Peru
04/05/2020

În zadar, ieri, s-a supărat presa pe dl premier Chicu. E vechi păcatul! Din momentul când șeful Cabinetului de miniștri a inclus în retorica–i guvernamentală sintagma „pseudo-cercetători”, de atunci au început relele. E simplu, nu are, probabil, cine să-l informeze pe dl prim-ministru că există totuși o știință distinctă - ȘTIINȚA COMUNICĂRII. Iar cei care o cunosc, știu cum să „coase” și să „descoase” cuvinte și fraze. Bunăoară, poți spune „guvernare proastă”, dar poți spune „guvernare aflată în dificultatea procesului decizional” (!) Poți spune despre presă „câini turbați”, dar un specialist în comunicare va spune „câinele de pază” etc.

De asta, lăsați-l, dl Chicu, pe consilierul Dumneavoastră, Dragancea, să revină la metrologie (pare-se, de acolo vine) și invitați un consilier pe comunicare, care, cel puțin, va felicita presa „cu ocazia zilei…”, dar, în nici un caz, „…cu sărbătoarea profesională (!)”. De altfel, dați-i voie și dnei V. Dumbrăveanu să se ocupe de strategii, iar Cristina Stratulat să invite câte un expert în domeniu și/sau un reprezentant al guvernării și să ne comunice zi de zi statistici și nu doar.

Ați reușit, dle Chicu, să ofensați, (sper) involuntar, și medicii români. Se spune, de regulă, frumos, despre „un schimb de experiență în tratarea COVID”, dar iarăși - ghinion. Și asta pentru că nu credeți în știința comunicării.

Concluzie: Comunicarea guvernamentală pică testul de promovare.

P.S. Ei, și cum PDM-ul, care promitea mai că seisme pe scena democrației politice, a născut, azi, un „șoricel”. Așa că, dna Glavan, (cum spuneam) ați plecat frumos și la timp.

Aurelia Peru
2020-05-04 22:46:00

Comentarii