Electoratul nu trebuie să fie tratat doar ca sursă pentru puterea politicienilor egoiști

Aurelia Peru
30/06/2020

În sfârșit, simetria Parlamentului plin de „turiști politici” a fost demontată de plecarea deputatului socialist Gațcan către grupul Pro Moldova. Această evadare politică a schimbat radical conjunctura politică.

1. Guvernul Chicu și-a pierdut definitiv și ireversibil puterea de rezistență. Nu exclud că ar putea repeta scenariul premierului Chiril Gaburici, care la fel într-o zi de vară (12 iunie 2015) și- a anunțat demisia. Și totul s-a produs pe fundalul luptei împotriva corupției: „Totuși, am insistat ca organele de drept să înceapă să își facă meseria, până să comentez eu. Nu mi-am dorit să alimentez scenarii instrumentate”, cu aceste cuvinte avea să abandoneze fotoliul de premier Chiril Gaburici. Astăzi, acest lucru s-ar putea produce chiar anticipând moțiunea simplă împotriva ministrei Sănătății, Muncii și Protecției sociale Viorica Dumbrăveanu, care doar printr-un miracol ar putea evita verdictul legiuitorilor din opoziție.

2. Sper mult Constituția Republicii Moldova să nu fie interpretată, încălcată, umilită. PSRM vrea dizolvarea Parlamentului și alegeri anticipate. Acest lucru nu se poate produce cu șase luni înainte de scrutinul prezidențial. Cum s-ar spune, trenul și ultimul vagon al învingătorilor a plecat.

3. Intenția de a desfășura concomitent alegerile prezidențiale și cele parlamentare ar fi o discreditare a democrației participative și a intelectului electoral. Or, în cele 45 de zile de campanie electorală este imposibil să percepi, să studiezi și programul prezidențiabililor și cele ale zecilor de partide politice care se vor avânta în lupta pentru Legislativ. 

4. Insistența sincronizării alegerilor prezidențiale cu cele parlamentare înseamnă că noi cu Dumneavoastră, adică electoratul, suntem tratați de către politicienii egoiști, avari de dominație doar ca resurse de materie primă pentru PUTEREA LOR.

Eu nu vreau să fiu sursă, eu vreau să fiu cetățean european, respectat. Dumneata?!

Aurelia Peru
2020-06-30 13:33:00

Comentarii