VIDEO// Cum sunt trataţi cetăţenii de către şefii agenţilor de circulaţie

Anatol Mătăsaru
21/09/2021

Şefilor de la Inspectoratul Naţional Securitate Publică nu le prea pasă de cetăţeanul de rând. Sau mai bine zis, în instituţia respectivă a fost instituit un sistem birocratic, care este tolerat de şefi.

Un agent de circulaţie i-a intentat unui minor un proces verbal pentru o bicicletă electrică. I-au făcut proces verbal, în lipsa părinţilor şi a unui avocat, deşi băeatul are doar 16 ani. Agentul de circulaţie a rămas neînduplecat la rugăminţile copilului ca să aştepte 15 minute, să vină părinţii.

Şi pentru că poliţistului nu i s-a părut suficient, a chemat evacuatorul, din cele destinate automobilelor, a încărcat bicicleta şi a dus-o la parcarea specială de lângă localitatea Truşeni. Iar după încheierea operaţiunii, a refuzat să-i dea adolescentului o copie a procesului verbal.

Toate încercările de a obţine o copie a procesului verbal au rămas fără rezultat. Cei de la Inspectoratul Securitate Publică o făceau pe mortul în popuşoi, iar şeful lor se relaxa liniştit în fotoliul comod. Acesta s-a arătat supărat că a fost deranjat şi i-a alungat pe vizitatori, fără ca să-i mai întrebe ce problemă au.

Au trecut de atunci mai bine de două luni, iar procesul verbal întocmit pe numele minorului aşa şi nu l-a mai văzut nimeni.


 

Anatol Mătăsaru
21/09/2021
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii