VIDEO // Doi turci au vrut să plângă pe umărul lui Erdogan, dar au fost trimiși acasă

Anatol Mătăsaru
18/10/2018

Doi cetățeni turci, stabiliți de mai mulți ani cu traiul pe teritoriul Republicii Moldova, au venit la Președinție să se plângă lui Recep Erdogan că ar fi discriminați pe criterii religioase.

Unul dintre ei a declarat că este umilit pentru faptul că este musulman. „Sunt înjosit peste tot, în stradă, în magazin. Sunt discriminați nu doar turcii, dar și musulmanii de alte naționalități, azeri, tadjici, ceceni”, a declarat turcul supărat.

Totodată, turcul a recunoscut că în Chișinău există moschee, unde toți musulmanii pot să se roage.

Chiar dacă au veni în momentul când Erdogan era întâmpinat cu onoruri militare pe scările instituției prezidențiale, cei doi turci nu au fost lăsați nici să se apropie de gard, fiind impuși să facă cale întoarsă.

Anatol Mătăsaru
18/10/2018
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii