VIDEO// Masca obligatorie pentru toţi. Nu şi pentru magistrata Renata Popescu

Anatol Mătăsaru
24/10/2021

Magistrata Renata Popescu îşi permite să se prezinte în şedinţele de judecată fără masca care este obligatorie pentru toţi, iar cei care nu o poartă riscă amenzi de la 2000 la 5000 de lei.

Şedinţa de judecată la care Renata Popescu apare fără mască a avut loc săptămâna curentă, în biroul de serviciu al magistratei, cu suprafaţa de circa 20 de metri pătraţi. În încăpere se mai aflau grefierul, inculpatul cu avocatul său, partea vătămată şi martorul acuzării.

Mai mult, prezenţa celor patru în sala de judecată putea fi evitată, dacă grefierul ar fi telefonat părţile ca să anunţe că şedinţa va fi amânată, deoarece acuzatorul se află în concediu, iar procurorul care-l înlocuieşte este bolnav.

Această lipsă de responsabilitate este manifestată de către o persoană de demnitate publică în condiţiile când numărul de infectări depăşeşte 2000 de cazuri, iar cel al decedaţilor, de 35 de cazuri pe zi.

Anatol Mătăsaru
24/10/2021
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii