1000 de euro pentru un permis de conducere. Un bărbat din Cantemir a fost reținut marți dimineață de ofițerii Centrului Național Anticorupție

Anticoruptie.md
09/04/2024
cna.md

Un bărbat din Cantemir a fost reținut marți dimineață de ofițerii Centrului Național Anticorupție pentru că ar fi pretins și primit 1.000 de euro pentru eliberarea unui permis de conducere.

Oamenii legii au găsit în timpul perchezițiilor la domiciliul și în automobilul bănuitului mai mulți bani proveniți din activitatea infracțională.

„Bănuitul ar fi pretins și primit 1.000 de euro de la un bărbat, susținând că ar avea influență asupra responsabililor de la Secția Înmatricularea Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto din Comrat și că îi poate determina să-l favorizeze la examenele practice pentru Categoria B”, se menționează într-un comunicat al CNA.

Precizăm că la începutul acestei luni angajatul unei primării din raionul Cantemir și un instructor auto au fost reținuți de CNA pentru 72 de ore pentru aceeași faptă.

Ei au susținut că au influență asupra angajaților Secției de înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto din orașul Comrat și că îi pot determina să favorizeze candidata la proba practică în schimbul a 900 de euro. Prin urmare, au pretins și primit această sumă de bani. 

CNA a publicat și înregistrări audio cu discuția dintre funcționarul primăriei cu instructorul auto. De asemenea, este și dialogul dintre angajatul de la primărie cu femeia care urma să promoveze proba practică.

Anticoruptie.md
09/04/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii