10.000 de euro pentru un certificat // Un fost funcționar al Ministerului Justiției a fost reținut de Centrul Național Anticorupție

Ilie Gulca
23/08/2022

Un fost funcționar al Ministerului Justiției a fost reținut, marți, de ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. El ar fi pretins 10.000 de euro de la un bărbat pentru a-l ajuta să obțină un certificat de administrator autorizat.

Fostul funcționar a spus bărbatului că ar avea influență asupra unor membri ai comisiei specializate de pe lângă Uniunea Administratorilor Autorizați.

„Bănuitul ar fi pretins de la el 10.000 de euro și ar fi primit 6.000 de euro în schimbul influențării membrilor Comisiei de autorizare și disciplină, responsabilă de organizarea examenului de calificare a administratorilor autorizați. Acesta ar fi promis că îi poate convinge pe examinatori să îi dea nota maximă, dar nu și-ar fi onorat promisiunea”, se menționează într-un comunicat al CNA.

Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul bănuitului, precum și în biroul șefului Uniunii Administratorilor Autorizați.

Ilie Gulca
23/08/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii