11 angajați ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor bănuiți de corupere pasivă

Mihaela Cibotaru
30/03/2023
CNA

11 angajați ai Postului de Inspecție la Frontiera (PIF) Giurgiulești al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind bănuiți că ar fi perceput plăți ilegale de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri. În această dimineață, ofițerii Centrului Național Anticorupție, subdiviziunea SUD, și procurorii anticorupție din cadrul oficiului Sud au efectuat percheziții la PIF Giurgiulești al ANSA, se arată într-un comunicat al CNA.

Cele 11 persoane, inclusiv șeful PIF Giurgiulești al ANSA, ar fi pretins și acceptat sume de bani, în diferită valută, de la transportatorii de produse de origine animală și vegetală pentru a nu-i supune verificărilor sanitar-veterinare. Astfel, funcționarii ar fi facilitat introducerea în țară a diferitor produse în lipsa actelor permisive.

Potrivit materialelor acumulate în cadrul acțiunilor operative și de anchetă, sumele obținute per tură se ridicau la 15 mii de lei – bani percepuți la posturile de traversare a frontierei de stat Giurgiulești-Reni și Giurgiulești-Galați.

Acțiunile de urmărire penală în cauza dată continuă.

Mihaela Cibotaru
30/03/2023Follow us on Telegram

Comentarii