11.000 de euro pentru a scăpa de o sentinţă pentru droguri. Două funcţionare, trimise pe banca acuzaţilor

Anticorupţie.md
05/07/2022
Foto simbol

Două funcţionare publice, şefa arhivei şi o asistenţă socială din Soroca, au fost trimise pe banca acuzazaţilor pentru trafic de influenţă. Inculpatelor li se incriminează că ar fi cerut 11.050 de euro pentru a scăpa de pedeapsă o persoană bănuită de punerea în circulaţie a drogurilor în proporţii deosebit de mari.

„Ca urmare a efectuării acțiunilor de urmărire penală, s-a constatat că șefa Serviciului Arhivă Soroca, susținând împreună cu complicele său lucrătoare socială din cadrul Direcţiei Asistenţă Socială Soroca, că ar avea influență asupra unor persoane cu funcție de demnitate publică din cadrul sistemului judecătoresc și anume din cadrul Judecătoriei Soroca, în vederea determinării acestora să îndeplinească acțiuni în exercitarea funcțiilor sale și să adopte o sentință de condamnare favorabilă în privința unui locuitor al oraşului Soroca învinuit de comiterea infracțiunii prevăzute de art. 217/1 alin. (4) lit. b) și d) Cod penal, personal au pretins și au primit în perioada lunilor decembrie 2020 – ianuarie 2021 de la rudele acestuia din urmă, mijloace bănești ce nu li se cuvin, în sumă totală de 11.050 de euro”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Anticorupţie.

Cele două învinuite pledează nevinovat.

Anticorupţie.md
05/07/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii