225 mii de lei pentru 1000 de euro. Decan și șef de catedră al Universității de Educație Fizică și Sport, condamnați pentru trafic de influență

Mihaela Cibotaru
14/03/2023
simbol

Un decan și un șef al catedrei Kinetoterapie ocupațională a Universității de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS) vor achita câte 112.500 lei fiecare pentru că au pretins 1000 de euro de la un student, pentru a nu fi exmatriculat. Cei doi au promis studentului restanțier că vor influența lectorii din cadrul universității pentru ca să-i acorde note pozitive la examenele pentru anul 3 și 4 de studii, precum și la 3 examene de stat și la susținerea tezei de licență.

În baza denunțului studentului, a fost inițiată o cauză penală. Potrivit unui comunicat al Procuraturii Anticorupție, studentul a transmis decanului și șefului de catedră 800 de euro sub controlul ofițerilor. Restul 200 de euro urmau să fie transmiși până la începutul examenelor.

Cei doi și-au recunoscut vina și au optat pentru examinarea cauzei în instanța de judecată în procedură simplificată, fapt pentru care au primit o pedeapsă mai blândă. Lor le-a fost aplicată pedeapsa sub formă de amendă şi nu au fost privați de dreptul de a ocupa funcții de conducere în instituțiile de învățământ din Republica Moldova.

Mihaela Cibotaru
14/03/2023Follow us on Telegram

Comentarii