3500 de dolari, prețul „libertății”. Patru bărbați au fost reținuți pentru organizarea migrației ilegale a ucrainenilor

Anticoruptie.md
02/08/2022
Sursa: Poliția de Frontieră

Patru membri ai unei grupări, care organiza migrația ilegală a bărbaților din Ucraina, au fost reținuți pentru 72 de ore. Aceștia, în schimbul sumei de 3500 de dolari, îi treceau fraudulos frontiera pe cei care voiau să se eschiveze de la înrolarea în armată. Fenomenul a luat amploare după ce în țara vecină a fost instituită Legea marțială, în urma declanșării războiului de către Federația Rusă. Mai multe scheme puse în aplicare la trecerea ilegală a frontierei moldo-ucrainene au fost dezvăluite într-o amplă investigație a reporterilor  Centrului de Investigații Jurnalistice

Polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD, în coordonare cu procurorii PCCOCS Oficiul Sud, au documentat activitatea grupării pe parcursul a trei luni.

Membrii grupului infracțional traversau ilegal frontiera în Ucraina, de unde în mod fraudulos asigurau transportarea bărbaților ucraineni în Republica Moldova.

În urma măsurilor speciale de investigații au fost acumulate probe în privința a șapte persoane, cetățeni moldoveni cu vize de domiciliu în mun. Comrat și or. Basarabeasca. Fiecare persoană avea rolul său determinat în comiterea ilegalităților.

Astfel, la data de 2 august 2022, oamenii legii au desfășurat percheziții pe șase adrese din Comrat și Basarabeasca. La domiciliile figuranților au fost depistate și ridicate mai multe suporturi probatorii care ar demonstra implicarea în comiterea infracțiunilor încriminate.

Patru membrii ai grupării criminale au fost reținuți pentru 72 de ore, unul cooperează cu organul de anchetă, iar doi figuranți urmează a fi prezentați organului de urmărire penală.

Anticoruptie.md
02/08/2022Follow us on Telegram

Comentarii