40.000 de lei pentru o amendă mai blândă. Două angajate ale Fisc au pretins mită de la un agent economic

Ilie Gulca
30/07/2021
Serviciul Fiscal de Stat

Două angajate ale Serviciului Fiscal de Stat (SFS) ar fi estorcat 40.000 de lei de la un agent economic pentru a-i aplica o amendă mai blândă. Cele două persoane sunt cercetate penal de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție într-un dosar de corupere pasivă.

„Angajatele SFS ar fi pretins de la directorul financiar al unei companii mită, în valoare de 40.000 de lei. Ele au promis că îi vor aplica o amendă mai mică întreprinderii pentru încălcările fiscale depistate. Ulterior, acesta s-a plâns la direcția securitate internă a SFS, care a sesizat CNA, în ordinea prevăzută de lege”, se menționează într-un comunicat al CNA, care citează materialele cauzei.  

Vineri dimineață, ofițerii CNA și procurorii au descins la birourile și domiciliile bănuitelor. În urma acțiunilor de anchetă, una dintre angajate a fost reținută pentru 72 de ore, iar cealaltă urmează să fie cercetată în stare de libertate.

Ele riscă închisoare de la cinci la zece ani cu amendă în mărime de la 6.000 la 8.000 de unități convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la șapte la zece ani.

Ilie Gulca
30/07/2021Become a Patron!

Comentarii