500 de euro pentru un permis de conducere. Un bărbat a fost reținut de CNA pentru trafic de influență

Irina Odobescu
18/11/2020

Un bărbat din Sângerei a fost reținut de ofițerii Direcţiei generale teritoriale Nord a Centrului Național Anticorupție (CNA) și de procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Acesta ar fi pretins și primit de la o femeie 500 de euro pentru a o ajuta să își perfecteze permisul de conducere.

Bănuitul ar fi susținut, potrivit materialelor cauzei, că ar avea influență asupra unor angajați ai Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din Bălți şi că îi poate determina pe aceştia să o favorizeze pe femeie la examenele teoretic și practic.

Reținerea a avut loc în dimineața zilei de miercuri, în Sângerei. Suspectul a fost reţinut pentru 72 de ore şi a fost plasat în izolatorul CNA. În prezent, angajații CNA desfăşoară acţiuni pentru stabilirea altor suspecţi.

În cazul dat a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o amendă în mărime de la 3.000 la 4.000 unități convenționale (200.000 de lei) sau închisoare de la doi la șase ani.

Irina Odobescu
18/11/2020

Comentarii