Acțiunile magistraților Musteață și Cernat, examinate de Procuratura Anticorupție în cadrul unui proces penal

Ilie Gulca
25/11/2021
Magistrații Nina Cernat și Dorel Musteață

Procuratura Anticorupție va examina detaliile conținute în nota informativă a Serviciului de Informații și Securitate despre magistrații Dorel Musteață și Nina Cernat. Fostul deputat al Platformei DA, Alexandr Slusari, a publicat o notă a Serviciului de Informații și Securitate (SIS), care semnalează caracterul disproporționat al situației materiale a celor doi magistrați și relațiile acestora cu Dorin Damir și, respectiv, Veaceslav Platon.

Procuratura Anticorupție a informează că a fost sesizată de către Procuratura Generală în vederea examinării informațiilor din nota publicată de fostul deputat al Platformei DA.  

„Pe moment, Procuratura Anticorupție examinează în cadrul unui proces penal acțiunile pretinse a fi ilegale ale celor doi magistrați, prin prisma săvârșirii infracțiunii de îmbogățire ilicită”, se menționează într-un comunicat al Procuraturii Anticorupție.  

 SIS a precizat miercuri seară că informația conținută de nota informativă publicată de fostul deputat Alexandr Slusari nu are caracter probatoriu și nu au fost constatați indici de îmbogățire ilicită și factori de risc în cazul judecătorului Dorel Musteață. SIS nu a spus însă nimic despre judecătoarea Nina Cernat.

Ilie Gulca
25/11/2021Become a Patron!

Comentarii