Activiştii Partidului Şor rămân fără salarii. Câţi bani au fost ridicaţi în urma percheziţiilor

Julieta Saviţchi
02/11/2022
Partidul Şor

Procurorii au ridicat 321.700 de lei de la sediul central în urma percheziţiilor de miercuri de la sediul central al Partidului Şor.

„În cadrul perchezițiilor efectuate au fost depistați și ridicați bani în sumă totală de 321 700 lei. Mijloacele bănești erau destinate pentru plata neoficială a salariilor, achitate în plic angajaților partidului din partea grupului criminal organizat”, precizează Procuratura Anticorupţie într-un comunicat.

Instituţia a precizat că percheziţiile continuă.

Amintim că, la 20 octombrie procurorii au efectuat 55 de percheziții efectuate au fost ridicate peste 20 de pungi cu bani, care erau destinați participanților la proteste. În total, este vorba de 3,5 milioane de lei, suma necesară pentru o săptămână.

Portalul Anticorupţie.md a scris anterior, cu referinţă la declaraţiile unor protestatari, că participanţii la proteste sunt remuneraţi cu sume cuprinse între 200 şi 400 de mii de lei.

După ridicarea mijloacelor băneşti la 20 octombrie, mai mulţi protestatari au părăsit corturile, iar numărul celor veniţi duminica trecută să protesteze la Chişinău a fost mai mic.


 

Julieta Saviţchi
02/11/2022Follow us on Telegram

Comentarii