Activistul Pavel Grigorciuc a fost eliberat după două săptămâni de arest preventiv

Julieta Savițchi
07/10/2019

Pavel Grigorciuc, activistul învinuit de procurori că l-ar fi agresat și înjosit pe colegul lor, Nicu Șendrea, a fost eliberat din arest preventiv. Curtea de Apel Chișinău a anulat, luni, decizia Judecătoriei Chișinău din 26 septembrie, prin care Grigorciuc a fost plasat după gratii pentru 30 de zile. Potrivit deciziei irevocabile a instanței de apel, Grigorciuc se va afla următoarele 30 de zile sub control judiciar.

Avocații lui  Grigorciuc au invocat în ședință că activistul este nevinovat și în plus, urmează a fi eliberat pentru a participa la alegerile locale. Acesta este înscris pe lista Partidului Stânga Europeană pentru funcția de consilier în municipiul Chișinău.

Amintim că, la 11 septembrie a avut loc un incident. Grigorciuc a postat o înregistrare video în care se vede cum cere insistent ca Nicu Șendrea să-i dea telefonul. Grigorciuc a declarat atunci că procurorul Șendrea i-a luat fără voie telefonul mobil și nu voia să-l întoarcă. Într-o altă înregistrare video, făcută de un amator, se vede cum Nicu Șendrea fuge, iar Pavel Grigorciuc aleargă după el și încearcă să-l lovească cu piciorul.

Ulterior, Șendrea a declarat că a avut nevoie de îngrijiri medicale și a fost internat în spital. Grigorciuc pledează nevinovat și susține că este vorba de hărțuire și nelegiuiri din partea procurorilor.

Avocatul lui Grigorciuc, Eduard Rudenco a declarat că, clientul său a fost reținut ilegal și că acesta nu a făcut altceva decât să-și recupereze telefonul pe care i l-ar fi sustras Șendrea.

Pavel Grigorciuc are statut de învinuit într-un alt dosar, intentat primăvara trecută, pentru că i-a dat o palmă deputatului Sergiu Sîrbu.

Julieta Savițchi
07/10/2019

Comentarii