„Afacere" deturnată la Cahul. Cât costă radierea unui automobil din baza de date a Serviciului Vamal

Irina Odobescu
01/09/2021
Foto: Foliția de Frontieră via Facebook

Un bărbat din Cahul riscă opt ani de închisoare, după ce ar fi cerut 800 de euro pentru a-i radia din baza de date a Serviciului Vamal un mijloc de transport înregistrat peste hotare, care a depăşit termenul de aflare pe teritoriul Republicii Moldova. Bărbatul a dat asigurări că are influenţă şi poate determina poliţiştii de frontieră să-i rezolve problema.

Radierea mijlocului de transport era necesar pentru ca automobilul să poată rămânea în continuare pe teritoriul Republicii Moldova. 

Pe acest caz a fost pornit un dosar penal pentru trafic de influență. În dimineața zilei de luni, ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud a Centrului Național Anticorupție și procurorii anticorupție au descins cu percheziții la biroul de serviciu și domiciliul suspectului din Cahul. Acesta a fost recunoscut în calitate de bănuit și reţinut pentru 72 de ore cu plasare în izolatorul de detenție provizorie al Inspectoratului de Poliție Cahul.

Oamenii legii întreprind acțiuni în vederea identificării lucrătorilor vamali și polițiștilor de frontieră, care ar  putea fi implicați  în procesul de scoatere a mijlocului de transport din baza de date.

Irina Odobescu
01/09/2021Become a Patron!

Comentarii