ANI a luat la control averea procurorului Popenco, după publicarea unei investigații a CIJM

Irina Odobescu
14/12/2020
Colaj: CIJM

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a luat la control averea procurorului Adrian Popenco, după publicarea unei ample anchete a Centrului de Investigații Jurnalistice despre viața de lux a acuzatorului.

Într-o investigație a portalului Anticoruptie.md reporterii scriau că Adrian Popenco locuiește într-o casă de invidiat într-un cartier de lux din localitatea Dumbrava, de lângă Capitală, și conduce de trei ani un Mercedes de ultima generație. Cu toate acestea, omul legii susține că nu îi aparține nimic. După spusele sale, casa este a socrilor săi, iar mașina – a unei rude generoase.

Anterior, procurorul general s-a autosesizat în urma publicării anchetei.

„Alexandr Stoianoglo a luat act de raportul lui Adrian Popenco vizat în investigația jurnalistică, realizată de portalul anticoruptie.md și a transmis materialele către Autoritatea Națională de Integritate pentru examinare conform competenței. Procuratura Generală este interesată ca toate aspectele vizate în respectivul material jurnalistic să fie examinate și clarificate de Autoritatea Națională de Integritate, obiectiv și în termeni proximi”, se arată într-un comunicat al instituției.

Amintim că Stoianoglo a solicitat Autorității Naționale de Integritate să verifice și averea adjunctului său, Ruslan Popov, și a șefului oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău, Igor Popa, vizați în materialele jurnalistice ale Centrului de Investigații Jurnalistice din Moldova. Deși au trecut mai multe luni, anchetele ANI bat pasul pe loc. Inspectorii de integritate motivează tergiversarea prin faptul că investigațiile sunt complexe și este nevoie de timp.

Irina Odobescu
14/12/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii