ANSA se disociază de acțiunile de corupție ale unor funcționari de la Direcţia Siguranţa Alimentelor Chişinău

Ilie Gulca
26/05/2021

ANSA se disociază de acțiunile de corupție ale unor funcționari și reiterează angajamentul de a continua activitatea în spiritul transparenței, corectitudinii și responsabilității. Aceasta este reacția instituției la descinderile ofițerilor Centrului Național Anticorupție (CNA) la birourile, domiciliile şi automobilele mai multor funcţionari ai Direcţiei Municipale Siguranţa Alimentelor Chişinău.

„În contextul efectuării unor percheziții la sediul Direcției municipale pentru Siguranța Alimentelor din Chișinău de către CNA, Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) acordă tot suportul necesar organelor de drept pe marginea dosarelor menționate întru elucidarea deplină a cazurilor documentate”, se menționează într-un comunicat al Agenției.

Dosarele deschise în acest caz vizează corupția la eliberarea certificatelor sanitar-veterinare agenților economici. Oamenii legii au constatat că unii şefi ai Direcţiei, în complicitate cu un grup de medici-veterinari, ar fi pus pe rol o schemă de extorcare de bunuri şi bani de la agenții economici, care vindeau produse alimentare în raza municipiului Chișinău, pentru a le perfecta autorizațiile necesare.

Ilie Gulca
26/05/2021Become a Patron!

Comentarii