„Arest și control judiciar”. Ce au decis magistrații în cazul celor 4 judecători cercetați de Procuratura Anticorupție

Ilie Gulca
17/11/2023

Procuratura Anticorupție oferă detalii dosarul în privința celor patru judecători – Radu Grecu, Mihail Diaconu, Garri Bivol și Valentina Garabagiu – pentru care Consiliul Superior al Magistraturii și-a dat acordul pentru urmărirea penală pe 14 noiembrie curent.

În cazul Valentinei Garabagiu, judecătoare la Judecătoria Chișinău, urmărirea penală a fost pornită pe 13 iunie 2023. Ea este învinuită de corupere pasivă și trafic de influență. Instanța a acceptat solicitarea procurorilor cu privire la aplicarea arestului pentru 30 de zile.

În cazul lui Mihail Diaconu, judecător din cadrul Curții de Apel Chișinău, urmărirea penală a început pe 18 septembrie 2023. Mihail Diaconu este învinuit de trafic de influență. Deși procurorii au solicitat arest la domiciliu pentru 30 de zile, instanța a aplicat control judiciar 60 de zile. Procurorii au contestat decizia magistraților la Curtea de Apel Bălți.

În cazul celolalți doi judecători din cadrul Judecătoriei Chișinău, unul este învinuit de trafic de influență, iar celălalt de corupere activă.

Ilie Gulca
17/11/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii