Arhitectul-șef al raionului Criuleni, Vatamaniuc, și admnistratorul CriPSer, Tverdohleb, reținuți de ofițerii CNA

Ilie Gulca
28/07/2021
Veaceslav Vatamaniuc, arhitect-șef al raionului Criuleni

Administratorul Biroului de Proiectări, Prospecțiuni și Servicii „CriPSer” din Criuleni, Mihail Tverdohleb, și arhitectul-șef al raionului Criuleni, Veaceslav Vatamaniuc, au fost reținuți și escortați la CNA pentru audieri. Ei sunt bănuiți că ar fi prejudiciat bugetul public prin favorizarea unei companii în detrimentul întreprinderii municipale de avizare a proiectelor urbanistice.

Dacă vor fi găsiți vinovați, precizează un comunicat emis de CNA, ambii riscă închisoare, amendă penală și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice. 

Angajații Biroului de Proiectări, Prospecțiuni și Servicii CriPSer, subdiviziunea subordonată Consiliului raional Criuleni, au creat o societate comercială cu aceleași atribuții.

Prin intermediul acesteia, ei prestau servicii persoanelor fizice și juridice în detrimentul întreprinderii de stat. Astfel, prin înțelegere prealabilă cu arhitectul-șef al Consiliului, oamenii erau direcționați la societatea privată.

Contra unor sume de bani oferite drept mită, persoanele interesate obțineau acte și avize pentru construcții fără impedimente. Un control financiar efectuat la cele două entități a relevat că societatea privată a încasat, în câțiva ani, sume aproape triple față de subdiviziunea subordonată Consiliului. Astfel, a fost prejudiciat bugetul local cu sute de mii de lei. 

Ilie Gulca
28/07/2021Become a Patron!

Comentarii