Arhitectul-șef al raionului Hîncești, reținut pentru 72 de ore pentru acte de corupție

Tatiana Gherța
05/06/2023
cna.md

Percepea un avans de 3000 de lei pentru perfectarea documentelor de recepție finală a unor imobile. Fapta a fost comisă de arhitectul-șef al raionului Hîncești. Funcționarul a fost reținut pentru 72 de ore, după ce ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) eu efecuat luni, 5 mai, 16 percheziții în automobilele a 14 bănuiți, dar și în birourile unor instituții din cadrul administrației publice locale.  

Arhitectul-șef al raionului Hîncești este bănuit de perceperea mijloacelor financare ilicite pentru perfectarea actelor permisive de recepție finală a unor imobile din raza raionului. 

„Potrivit investigațiilor CNA, începând cu anul 2022, arhitectul-șef al raionului Hîncești împreună cu persoane publice din cadrul administrației publice locale ar fi creat o schemă infracțională de pretindere și primire sistematică a mijloacelor bănești de la administratori ai persoanelor juridice, de la beneficiari ai bunurilor imobile și de la intermediari, în vederea eliberării actelor de recepție finală a construcțiilor deja edificate. Din informațiile obținute în cadrul măsurilor speciale de investigații, s-a constatat că doar avansul perceput pentru pregătirea documentelor era de 3000 de lei, iar în perioada documentării au fost eliberate acte pentru cel puțin 12 imobile, preponderent case la sol”, se arată în nota informativă prezentată de CNA.

În urma celor 16 percheziții, funcționarul a fost reținut pentru 72 de ore, iar cele 14 persoane urmează să fie audiate la sediul CNA.

 

Tatiana Gherța
05/06/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii