„Atacatorul de la Buiucani”, condamnat la 15 ani de închisoare

Anticoruptie.md
06/06/2023
Imagine simbol

Bărbatul care a ținut în frică locuitorii sectorului Buiucani al capitalei va sta 15 ani la închisoare.  Este decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pronunțată în data de 29 mai 2023.  Sentința poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile, la Curtea de Apel Chișinău.

Autorul atacurilor, un tânăr în vârstă de 26 de ani, a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie, jaf și huliganism, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 15 ani, cu executare în penitenciar de tip închis. 

„În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că, la 02 august 2022, aproximativ la ora 16:40, inculpatul, aflându-se în apropierea cinematografului ,,Flacăra” din capitală, a iniţiat un conflict cu un bărbat, pe care l-a agresat fizic, aplicîndu-i o lovitură cu piciorul în spate și o lovitură cu pumnul în față, după care, la intervenția unei persoane care se afla în apropiere, a plecat de la fața locului. În scurt timp, inculpatul s-a apropiat din nou de partea vătămată, care era așezată la o terasă și, cu un ciob de sticlă, i-a aplicat o lovitură în regiunea lateral-stângă a gâtului, cauzându-i acestuia leziuni corporale, care, conform concluziilor raportului de expertiză, se califică ca vătămare corporală ușoară. Tot el, în aceeași zi, urmărind scopul sustragerii bunurilor altei persoane, aflându-se pe str.Ștefan Neaga, mun.Chișinău, a atacat o femeie și i-a aplicat multiple lovituri cu pumnii în regiunea feței, cauzându-i conform concluziilor raportului de expertiză medico-legală contuzia ochiului stâng gradul IV manifestată prin plagă penetrantă sclerală cu prolabarea irisului și pierderea cristalinului, care au condiționat pierderea acuității vizuale a ochiului stâng până la 0,01, și se califică ca vătămare corporală gravă. Ulterior, profitând de imposibilitatea părții vătămate de a opune rezistență din cauza loviturilor aplicate, i-a sustras în mod deschis telefonul mobil în valoare de 5000 lei. Același inculpat, în aceeași zi, având în mână o bucată de lemn înțepător,  a intrat într-o farmacie, situată în sectorul Buiucani din mun.Chișinău, a amenințat și a îmbrâncit farmacista, care a căzut, după care, a sustras în mod deschis aparatul de casă, în care se aflau mijloace bănești în sumă de 12000 lei, și a părăsit locul săvârșirii infracțiunii”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale. 

 Inculpatul a pledat nevinovat.

Anticoruptie.md
06/06/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii