Trei angajați ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) din Soroca sunt cercetați într-un dosar de corupere pasivă. Conform oamenilor legii, aceștia ar fi luat mită în bani și produse de patiserie. Trei funcționari ai ANSA din Soroca, cercetați de CNA într-un dosar de corupere pasivă.
Potrivit investigațiilor CNA, este vorba despre mai multe episoade de pretindere și acceptare a mijloacelor bănești de către angajații din cadrul subdiviziunilor teritoriale ale ANSA de la același agent economic.
„Într-un episod, în timpul inspecțiilor efectuate într-un magazin din raionul Soroca, bănuiții ar fi pretins și primit 4000 de lei pentru a nu documenta încălcările din producere și comercializare a produselor alimentare în lipsa autorizației sanitar-veterinare. De asemenea, persoanele publice ar fi pretins bunuri ce nu li se cuvin sub forma produselor de patiserie în asortiment, în afara controalelor. Într-un alt episod, aceștia ar fi solicitat 5000 de lei, însă ar fi acceptat și primit 4000 de lei, iar în contul diferenței de 1000 lei ar fi primit produse alimentare”, se arată ântr-un comunicat al CNA.
În urma perchezițiilor efectuate la birourile, domiciliile și automobilele bănuiților au fost ridicate mijloace bănești și probe concludente pentru urmărirea penală. CNA desfășoară acțiuni, sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Bălți, în vederea stabilirii și documentării tuturor persoanelor implicate în acțiunile ilegale menționate și atragerii la răspundere penală a acestora, iar bănuiții sunt cercetați în stare de libertate.
Conducerea ANSA a declarat că se „disociază de angajații care încalcă principiul integrității profesionale în activitatea lor și comunică despre faptul că va întreprinde toate măsurile ce se impun cu privire la curmarea și combaterea flagelului corupțional în cadrul autorității, cu oferirea suportului corespunzător organelor competente, în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și atragerii la răspundere, în conformitate cu normele legale”.
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.
Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.
Comentarii