Au pretins că pot să scape de închisoare un condamnat pentru perversiuni sexuale

Ilie Gulca
26/05/2021

Doi bărbați ar fi extorcat şi primit 15.000 de euro de la soţia unui condamnat pentru perversiuni sexuale asupra unui minor, susținând că l-ar putea scăpa pe acesta de pedeapsa cu închisoare. Ei au fost reținuți de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) şi procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență.

„Cei doi bărbaţi, care ar fi fost în relaţii de prieteni cu deţinutul şi soţia acestuia, i-ar fi comunicat declarantei că pot obţine o condamnare neprivativă de libertate pentru soţul ei. Aceştia i-ar fi promis că ar avea influenţă asupra unor magistraţi, precum şi asupra unor persoane din cadrul sistemului penitenciar şi că le-ar putea determina să manifeste o atitudine conciliantă faţă de condamnat prin reducerea pedepsei şi chiar schimbarea acesteia în una mai blândă”, se menționează într-un comunicat al CNA, care citează materialele cauzei.

În procesul de acumulare a probelor, precum şi în baza declaraţiilor oferite de denunţător şi alţi martori, oamenii legii au constatat că, timp de un an, bănuiţii ar fi primit 15.000 de euro în mai multe tranşe, sub pretextul că banii ar fi pentru persoanele responsabile de soluţionarea cazului.

Până în prezent însă, situaţia condamnatului a rămas neschimbată. Toate deciziile anterioare vizavi de condamnarea la zece ani de închisoare au rămas în vigoare.

Cei doi suspecţi au fost reţinuţi şi plasaţi în izolatorul CNA pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la șapte ani de închisoare sau amendă penală.

 

Ilie Gulca
26/05/2021Become a Patron!

Comentarii