Au vrut să dea mită polițiștilor, dar s-au ales cu dosare penale pentru corupere activă

Crina Dumitriu
12/06/2018
CIJM

Doi bărbați din Cahul și Comrat au încercat să dea mită polițiștilor pentru a nu fi pornită urmărirea penală pentru încălcarea legii, dar vor fi cercetați  penal și pentru corupere activă. 

În primul caz, un bărbat din orașul Comrat a fost reținut după ce a transmis angajaților Batalionului de patrulare Sud mijloace bănești în sumă de 10 000 de ruble rusești și 400 de lei pentru a nu fi  documentat pentru conducerea motocicletei fără număr de înmatriculare și în lipsa permisului de conducere.

În cel de-al doilea caz, un alt bărbat din municipiul Cahul ar fi încercat să se eschiveze de la o pedeapsă contravențională pentru conducerea vehiculului în lipsa carnetului de șofer, transmițând angajaților aceluiași Batalion de patrulare Sud 1.000 de lei.

Cazurile au fost denunțate la CNA de către polițiștii de patrulare. În scurt timp, au avut loc operațiunile de reținere, în comun cu Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI.

În ambele cazuri a fost inițiată urmărirea penală pentru corupere activă. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi bănuiții riscă până la șase ani de închisoare cu amendă în mărime de până la 4.000 de unități convenționale.

Conducerea urmăririi penale este în gestiunea Serviciului Sud al Procuraturii Anticorupție.

Crina Dumitriu
12/06/2018

Comentarii