AUDIO // „Deșovaia combinația”; „Îl juchim oleacă mai tare”. Discuţii ale pretorei de Ciocana, Sinilga Școlnic, cu şeful adjunct al Inspectorului de Poliție, Todica

Ilie Gulca
31/03/2021
Un mesaj de felicitare al pretorei Școlnic (dreapta) pentru polițistul Todica (stânga))

Centrul Național Anticorupție (CNA) a publicat, marți, discuții ale pretorei sectorului Ciocana, Sinilga Școlnic, cu şeful adjunct al Inspectoratului de Poliție din același sector al municipiului Chișinău în care cei doi decid „pe cine să juchească oleacă mai tare”. Școlnic și Todica au fost transportați, marți, la CNA pentru audieri. Școlnic a fost plasată în izolator pentru 72 de ore şi riscă până la 15 ani de puşcărie.

Oamenii legii au constatat că, din aprilie 2020 până în prezent, pretora sectorului Ciocana, având o înțelegere prealabilă cu șeful adjunct al Inspectoratului de Poliție Ciocana, Pavel Todica, prin intermediul unui ofițer superior de investigații.

Sinilga Școlnic ar fi pretins și primit sume ce variau între 5.000 şi 10.000 de lei de la agenții economici care amenajau terase sezoniere pe domeniul public sau privat al municipiului Chișinău și al comerțului ambulant stradal, se arată într-un comunicat al CNA.

Ilie Gulica · Sinilga Școlnic vs Pavel Todica

1.TP: Tac... Î.I. „Diaconu L.”, parcare auto, Alecu Russo 55... Da unde e asta, unde este parcare auto? Aaa,  Dicescu b..., asta e parcarea lui Dicescu?

SS – Și ce-i cu dânsa?

TP – Îi zgârcit, îi un pi...s, tot nu trebuie de îi dat.

SS – Eu, de exemplu, nu vreu să-i dau!

TP – Nu, nu, nici nu-i da.

 

2. TP – Iată, uite la mine, ce fac a tale cucoane.. care vor să se dea importante? Cea mai concenaia... dacă dădeau ruble... nu era o întrebare. Iată aici o dat ruble. Cea mai concenaia vulcanizare de pe Maria Dragan iată asta e. Tu știi, Dragan cu str. Ciocana, asa-i?

SS – Mhm, mhm.

TP – Da ea are 12mp?

SS – nu, nu.

TP – Și seamănă a gheretă? Îi vagon de 40 m. p. În jurul ei, ții minte ce bardac acolo?! Pi...ț, ce bardac! Și el propune să ii dea schemă de amplasare! Nu e o problemă, las` să ii dea, întrebări nu-s! Da el tre să deie așa cum tre să dea, să manânci o bucată de pâine. O rupt de acolo un 500 de lei... hreac! Asta-i! Înțelegi!?

 

3. TP – Decizia a fost a ta!? Da cine te-a rugat pe tine să îi dai?

SS – Da cine m-a rugat?

TP – Nu știu cine te-a rugat... Lena te-a rugat!

SS – Da.

TP – Da pe Lena cine a rugat-o?

SS – Nu știu cine o rugat-o.

TP – Berliba o rugat-o.

SS – Mhm.

TP – Te-a combinat Berliba ca pe o... să mă scuzi de expresie!

SS – Mhm.

TP – Ai văzut?! Fără ruble ai rămas și cu căcat în urmă ai rămas, dacă nu asculți! Berliba la mine, je, n-o ieșit! Da de Cătălin, Berliba o f...t capul, că acesta îi Catalin, ii bugalterul lui Sinilga. Eu ți-am spus, știi cum, Cătălin!? (nedeslușit) ...poate nu-i frumos, el ii bugalterul Preturii şi al lui Todica.

SS – Da?

TP – Da. O f...t capul că strânge banii de pe Ciocana pentru Pretură și pentru asta... și iată ne-au combinat, înțelegi!?  Și Cătălin o zis: B..a, eu ce să fac acum?. Zic: „Băi, ia și lucrează că lui Berliba o să îi vină rândul și o să ne clarificăm cu dânsul”. Înţelegi!?

 

4. TP: Dacă ne-am apucat să lucrăm pe linia asta şi am învăţat pe Cătălin ca să lucreze, să lucrăm. Dacă nu, apoi spune „nu mai merge” şi am stopat procesul şi ne recalificăm la altceva şi am mers înainte. Înţelegi? Ponimaeş? Iaca gîndeşte-te, gîndeştete pentru că, ştii cum, nici ţie, nici mie  gălăgie nouă nu ne trebuie în jurul Ciocanei că iaca ..., da să umble Nica din urmă sau cine umblă în ch..da măsîi că îi aşa, ***, cât scandal o făcut pe loc drept din nimic n..i , cui n...i îi trebuie asta? Cui n..i trebuieşte asta? Te-ai dus, ai făcut po tihomu, ai intrat, ai luat şi vseo!

5.  TP: Noi la care le dăm, la care mai închidem ochii că mai vinde câte o pivă, două, în p...a măsîi ap noi acolo suntem siguri că nu-i gălăgie, întelegi? Dar este alt moment, ea acuma nu-i, dar dacă peste o lună de zile au pus pivă... Au pus-o, îl vom amenda! Asta e logica aici plus aici la acesta care vin... (nedeslușit) ... îl juchim oleacă mai tare, cu o mie-două de lei mai mult. Înțelegi!?

 

6. TP – Tu ai suspendat lucrările, ai dus discuţii cu dînşii.

SS – Nu eu...

TP – Nu are importanţă şi, până la urmă, tipa o alocat bani acolo... De ce nu-i spui, de ce taci din gură? Trimite, şi f.t apare altă situaţie cu vulcanizarea şi, la un moment dat, apar 10.000 de lei, şi apar 20.000 de lei şi de-amu ultima sumă am auzit că o ajuns 30.000 lei şi iaca amuş îi anul şi (nedesluşit) nu sunt evacuate şi tipa de întîi mi-o spus o fost în judecată, da actul nu-i suspendat, da acum de-amu aud că în judecată... da nu-i suspendat.

SS – Uite la mine, amuş hai îl sun pe Saşa şi pun la speaker şi vezi ce o să spună Burlacu, bun?

TP - ...

SS – Nu, stai oleacă.

TP – A vrut să faci o combinaţie de asta. Tu spui aşa: uăi, dă leii încoace, du-te şi depune cererea în judecată să suspende actul şi ne-om judeca-ne şi l-om scoate cât a fi judecata. Asta je îi deşovaia combinaţia, pe mine tot mă duce capul să fac aşa, da eu nu fac aşa hu...nea.

 

7. SS – Acestea de la „P.Zadnipru” (liceu) tu nu le vezi că îs mai împărătese ca împăratele. Tu nu le vezi că  nu le tace botul? Ce să grăim noi de școli, că acestea îs niște terfe, nici nu vreau să le aud. Vin numai la școală ca să-şi arate costumele.

TP – Ele sunt terfe pentru tine, dar ele în mediul școlar, ele îs oameni stimați. Principalul să- și facă planul (arată semn cu mîinele despre bani). Pentru tine îs terfe, nu aduc nici o p.lă la pretură.

SS – Da pentru tine îs авторитет?

TP – Da nu pentru mine, eu fac comparație pur și simplu. El fac femeile ce au de făcut. Trimit copii prin Anglia la învățat. Se duc la asta, la învățătură, la shoping la Italia. Li-i po..ui lor про вас. Nu știu Soltan ce face cu dînsele.

Ilie Gulca
31/03/2021

Comentarii