Autorul alertelor cu bombă la Judecătoria Chişinău, reţinut. Ce l-a determinat să facă denunţuri false

Anticorupţie.md
22/11/2022
CIJM

Un bărbat în vârstă de 41 de ani din Chişinău a fost reţinut pentru 72 de ore pentru alertele false cu bombă de luni de la două sedii a Judecătoriei Chişinău. Acesta a recunoscut infracţiunea imputată şi a spus că a urmărit scopul de a perturba activitatea instanţei pentru ca să fie tergiversată examinarea unui dosar în care este inculpat.

Poliţia îi incriminează bărbatului reţinut că a efectuat, marţi, două apeluri la 112, comunicând că Judecătoria Chișinău, sediile Centru și Buiucani sunt minate. Oamenii legii au pornit un dosar penal pentru Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism.

Poliţiştii au efectuat mai multe percheziții la domiciliul bănuitului, cât și în automobilul acestuia, fiind depistate 4 telefoane mobile, 8 cartele SIM, un notebook și un difuzor audio, pe care acesta le folosea la comiterea infracțiunilor.

Bărbatul mai este suspectat în alte cazuri similare, pe care la moment se acumulează material probatoriu.


 

Anticorupţie.md
22/11/2022
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii