Avocat, reţinut pentru pretins trafic de influenţă. Ar fi luat 5500 de euro pentru achitarea unui inculpat

Anticorupţie.md
22/11/2022
Foto simbol

Un avocat a fost reținut, marţi, de către ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a CNA și procurorii din cadrul oficiului Nord al Procuraturii Anticorupție, într-un dosar de trafic de influență. Bărbatul ar fi pretins și primit 5500 de euro pentru a influența o decizie într-un dosar intentat pentru furt.

Într-un comunicat de presă al Centrului Naţional Anticorupţi se arată că avocatul ar fi susținut că ar avea influență asupra unei magistrate din cadrul  Judecătoriei Drochia, sediul central, și că ar putea să o determine să judece dosarul penal de învinuire a clientului său, astfel încât în privința învinuitului să fie emisă o decizie judecătorească de achitare.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru trafic de influență, iar avocatul a primit, sub controlul DGT Nord a CNA și al procurorilor, suma de 5500 de euro, în două tranșe. Avocatul a fost reţinut în urma livrării celei de-a doua tranșe, banii fiind depistați în buzunarul scurtei.

În prezent, se desfășoară percheziții în oficiul avocatului din Bălţi, în automobilul acestuia şi la domiciliu.

Săptămâna trecută CNA a anunţat despre reţinerea unui alt avocat de la Nord pentru trafic de influenţă, după ce a pretins 3000 de euro pentru o decizie favorabilă într-un dosar pornit pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate.

Anticorupţie.md
22/11/2022Follow us on Telegram

Comentarii