Avocatul „de import” al lui Ilan Șor, amendat de instanța moldovenească

Anticoruptie.md
04/03/2023

Vineri, 3 martie, a avut loc o nouă ședință de judecată pe cauza de învinuire a lui Ilan Șor, condamnat de prima instanță la şapte ani și șase luni de închisoare cu executare pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele creditelor neperformante acordate în 2014 de Banca de Economii.  Apărătorii politicianului fugar au înaintat cerere de amânare pe motivul depunerii la Curtea Supremă de Justiție a unei cereri de strămutare a cauzei. După ce solicitarea a fost respinsă, avocații au cerut recuzarea completului.Pentru tentative de tergiversare a procesului, tuturor celor patru avocați prezenți în ședință, inclusiv avocatului din Marea Britanie, le-a fost stabilită câte o amendă judiciară în mărime de 2250 lei.

Cererea de amânare a avocaților lui Ilan Șor a fost apreciată de către instanța de judecată drept neîntemeiată pe motiv că nu există actualmente o încheiere a Curții Supreme de Justiție ce ar dispune suspendarea procesului penal. După respingerea cererii, avocații au înaintat cerere de recuzare întreg completului de judecată din cadrul Curții de Apel Chișinău. Cererea de recuzare a fost, la fel, respinsă, iar examinarea cauzei a continuat cu prezentarea probelor apărării cercetate anterior și pe care partea apărării își întemeiază poziția.

Următoarea ședință a fost stabilită pentru 10 martie 2023, ora 09:30 în cadrul căreia apărătorii urmează să continue prezentarea probelor întru susținerea apelurilor sale.

Anticoruptie.md
04/03/2023Follow us on Telegram

Comentarii