Bani sub capotă// „Corupții” de la ASP Bălți, plasați în arest preventiv și sub control judiciar

Tatiana Gherța
31/03/2023
colaj CIJM

Centrul Național Anticorupție anunță că, din cele șase persoane reținute 2 au fost plasate sub control judiciar pe un termen de 60 de zile, iar alți 2 bănuiți au fost plasați în arest la domiciliu pentru 30 de zile. În izolatorul CNA au fost plasate în arest preventiv două persoane, pentru 30 și, respectiv, 15 zile.

Deciziile judecătorului de instrucție pot fi contestate la Curtea de Apel.

Amintim că, marți, 28 martie, Ofițerii CNA au 19 percheziții în oficiile SÎTCCA Bălți, în automobilele și domiciliile angajaților suspectați de fraudarea examenelor auto și luare de mită. În cadrul perchezițiilor au fost ridicate înscrisuri de ciornă cu date de identitate ale candidaților, copia buletinelor de identitate, sume bănești în sumă de 30 de mii de euro, 20 de mii de lei, telefoane mobile și arme de foc, deținute ilegal.

Sumele pretinse pentru un permis variau între 400 și 1200 de euro, iar lunar ajungeau la 20 0000 de euro, colectate doar de pe zona de nord a țării. Odată colectați, o parte din bani erau transmiși unor responsabili de la Chișinău pentru acoperirea faptelor ilegale.

În urma acțiunilor de urmărire penală, responsabilul ASP de la Chișinău a fost prins în timp ce încerca să părăsească Republica Moldova. În automobilul acestuia, au fost depistate și ridicate 13 000 de euro, dosite sub capota automobilului.

Tatiana Gherța
31/03/2023Follow us on Telegram

Comentarii