Bărbatul care a spart geamul la Guvern: „Am 60 de dosare şi nu vor să mă ducă la închisoare”

Julieta Saviţchi
16/07/2021

Bărbatul în vârstă de 37 de ani, reţinut de poliţie după ce a spart un geam la Guvern, acuză organele de drept că nu îl arestează. Pretinsul infractor a declarat poliţiei că a recurs la acest gest de disperare în speranţa că va fi dus la închisoare, unde îi vor fi asigurate un acoperiş şi hrana.

Bărbatul a mai spus că nu a ştie ce infracţiune să mai comită, deoarece are pe numele său intentate 60 de dosare, însă nu poate să ajungă înapoi la închisoare.

Pretinsul infractor a declarat că prima condamnare a primit-o pe când era minor, la 14 ani, pentru un furt. Ulterior, a fost condamnat de mai multe ori, având la activ 22 de ani trăiţi în detenţie.

Nu demult a fost eliberat după ce şi-a ispăşit pedeapsa, însă nu a mai avut unde să revină, deoarece fratele său mai mare l-a lipsit de cota parte asupra locuinţei. Bărbatul a spus că nu poate să-şi găsească un loc de muncă, doarme în păduri şi parcuri şi că este nevoit să fure pentru a se hrăni.

Pretinsul infractor susţine că nu se află în siguranţă, fiind la libertate, şi că ar putea fi ucis pentru că fură.

Juriştii susţin că bărbatul care a spart geamul la Guvern nu prea are şanse să ajungă în custodia statului. Pe numele său, cel mai probabil, va fi intentat un dosar penal pentru huliganism, i se va aplica o amendă usturătoare şi va fi impus să repare prejudiciul material.

Julieta Saviţchi
16/07/2021Follow us on Telegram

Comentarii