Bărbatul care ar fi incendiat sediul Procuraturii raionului Vulcănești a fost trimis pe banca acuzaților

Anticoruptie.md
19/01/2021
Foto: deschide.md

Bărbatul care în toamna anului trecut ar fi incendiat sediul Procuraturii raionului Vulcănești a fost deferit justiției. Acesta riscă până la șapte ani de privațiune de libertate. Anunțul a fost făcut marți de Procuratura Generală.

Oficiul Principal al Procuraturii UTA Găgăuzia anunță despre finalizarea și expedierea în judecată a dosarului în care un bărbat este acuzat de huliganism agravat și de tentativă de distrugere sau deteriorare intenționată a bunurilor.

Cazul a avut loc în noaptea de 14 septembrie 2020, aproximativ ora 2.00, când persoane necunoscute au deteriorat camera de luat vederi de la intrarea în sediul Procuraturii, după care au incendiat două cauciucuri auto, stropite cu inflamabil. În rezultat, a fost deteriorată ușa de la intrare în clădirea Procuraturii.

Ca urmare a acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigație, presupusul autor al faptei a fost identificat și reținut. Acesta s-a dovedit a fi un locuitor al orașului Vulcănești, în vârstă de 45 de ani, care ar fi recurs la acest gen pentru a-și răzbuna fiul, cercetat și condamnat pentru o serie de crime comise cu intenție.

Inculpatul se află în arest, iar fiind audiat, nu și-a recunoscut vina. Pentru aceste infracțiuni legislația prevede până la șapte ani de închisoare.

Anticoruptie.md
19/01/2021

Comentarii