Cântărețul Iurie Sadovnic a murit. El s-ar fi împușcat  

Ilie Gulca
07/06/2021

Interpretul Iurie Sadovnic a fost găsit împușcat în cap, luni, de către soția sa. Potrivit oamenilor legii, interpretul în vârsta de 69 de ani s-ar fi sinucis și ar fi lăsat o scrisoare în care scrie că ar fi obosit de boli și nu ar vrea să fie o povară pentru nimeni.

„Am prea multe boli. Nu vreau să fiu nimănui povară”, ar fi scris el în mesajul său lăsat pentru cei dragi.

„Inspectoratul de poliție Botanica a fost sesizat că într-un apartament a fost depistat cadavrul unui bărbat. La fața locului imediat s-a deplasat grupul operativ pentru stabilirea tuturor circumstanțelor fiind solicitat și medicul legist”, a declarat un ofițer de presă.

„Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că apelul a fost făcut de către soția artistului. În urma investigațiilor, polițiștii au stabilit că interpretul în vârstă de 69 de ani și-ar fi provocat o plagă prin împușcătură în regiunea capului, care i-a fost fatală.”

Arma era deținută legal de către fostul interpret. Poliția a precizat că medicul legist nu a depistat urme de moarte violentă în afară de cele cu care s-a ales în urma împușcăturii.

În acest caz, a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Iurie Sadovnic s-a născut pe 14 decembrie 1951, în satul Jura, raionul Râbniţa, stânga Nistrului, şi a copilărit în comuna Susleni, Orhei. Este unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți din Republica Moldova.

„Andrii Popa”, „Măicuţa”, „Mi-e dor de tine, mamă”, „În limba ta”, „Demnitate”, „Duminică”, „Dragă Otee!” sunt printre cele mai cunoscute șlagăre ale sale, ascultate și astăzi.

El a cântat în tranșee pentru ostașii care au luptat în Războiul de pe Nistru în 1992. Artistul a fost distins cu titlurile de „Artist emerit”, „Artist al Poporului”, „Meritul Civic”, „Ordinul Republicii" şi a fost laureat al Premiului Naţional.

Ilie Gulca
07/06/2021Become a Patron!

Comentarii