Cântărețul Iurie Sadovnic a murit. El s-ar fi împușcat  

Ilie Gulca
07/06/2021

Interpretul Iurie Sadovnic a fost găsit împușcat în cap, luni, de către soția sa. Potrivit oamenilor legii, interpretul în vârsta de 69 de ani s-ar fi sinucis și ar fi lăsat o scrisoare în care scrie că ar fi obosit de boli și nu ar vrea să fie o povară pentru nimeni.

„Am prea multe boli. Nu vreau să fiu nimănui povară”, ar fi scris el în mesajul său lăsat pentru cei dragi.

„Inspectoratul de poliție Botanica a fost sesizat că într-un apartament a fost depistat cadavrul unui bărbat. La fața locului imediat s-a deplasat grupul operativ pentru stabilirea tuturor circumstanțelor fiind solicitat și medicul legist”, a declarat un ofițer de presă.

„Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că apelul a fost făcut de către soția artistului. În urma investigațiilor, polițiștii au stabilit că interpretul în vârstă de 69 de ani și-ar fi provocat o plagă prin împușcătură în regiunea capului, care i-a fost fatală.”

Arma era deținută legal de către fostul interpret. Poliția a precizat că medicul legist nu a depistat urme de moarte violentă în afară de cele cu care s-a ales în urma împușcăturii.

În acest caz, a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Iurie Sadovnic s-a născut pe 14 decembrie 1951, în satul Jura, raionul Râbniţa, stânga Nistrului, şi a copilărit în comuna Susleni, Orhei. Este unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți din Republica Moldova.

„Andrii Popa”, „Măicuţa”, „Mi-e dor de tine, mamă”, „În limba ta”, „Demnitate”, „Duminică”, „Dragă Otee!” sunt printre cele mai cunoscute șlagăre ale sale, ascultate și astăzi.

El a cântat în tranșee pentru ostașii care au luptat în Războiul de pe Nistru în 1992. Artistul a fost distins cu titlurile de „Artist emerit”, „Artist al Poporului”, „Meritul Civic”, „Ordinul Republicii" şi a fost laureat al Premiului Naţional.

Ilie Gulca
07/06/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii