Captura poliției de 9 mai: 180 de încălcări. Igor Dodon: „Deschidem o linie fierbinte”

Anticoruptie.md
10/05/2023
Captură video

16 oficiali, dintre care 9 deputați și 5 persoane cu demnitate publică din UTA Găgăuzia, au admis încălcări ale art. 365/5 din Codul Contravențional al Republicii Moldova. Reprezentanții Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) declară că vor acorda asistență juridică persoanelor citate de organele de forță.

 În total, 180 de persoane au fost documentate pentru faptul că au purtat panglica „Sfântul Gheorghe”. Au fost întocmite 15 procese verbale, înmânate 9 citații, iar 7 persoane au fost audiate. Celelalte persoane care au admis încălcări urmează a fi citate la Poliție pentru documentare.

În context, ex-președintele Igor Dodon a declarat că PSRM va deschide o linie fierbinte, unde vor putea suna cei în privința cărora vor fi înaintate procese contravenționate. Totodată, Dodon, făcând referință la hotărârea Curții Constituționale, a subliniat că „orice încercare de sancționare este ilegală”.

Conform poliției, pe tot parcursul zilei de 9 mai, în cele peste 500 de locații din întreaga țară unde au fost organzate manifestații au participat în jur de 43 de mii de persoane.

Anticoruptie.md
10/05/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii