Care sunt prioritățile fixate de Veronica Drăgălin la cârma Procuraturii Anticorupție

Mădălin Necșuțu
19/08/2022

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Drăgălin, a declarat vineri că acele cazuri de mare corupție trebuie să fie de acum încolo prioritatea instituției pentru a eficietiza resursele modeste de care dispune Procuratura Anticorupție.

„Există un număr foarte mare de dosare și un număr mic de procurori și ofițeri. Nu toate dosarele sunt egale. Avem cazuri de corupție cu 20 de euro pentru un certificat COVID și cazuri de rezonanță. Trebuie să ne ocupăm cu precădere de cazurile mari de corupție, de rezonanță”, a explicat ea într-o conferință de presă ținută vineri.

Șefa Procuraturii Anticorupție a explicat și care sunt propritățile în cazuri de mare corupție pe care ar trebui să se axeze procurorii și care ar trebui să fie rezultatele.

„Trebuie să avem rezultate pe corupția mare, pe domenii care aduc cele mai mari prejudicii bugetului și chiar și securității statului. Cazurile de rezonanță, precum frauda bancară, laundromatul rusesc, delapidările din întreprinderile cu capital de stat vor fi în capul listei”, a declarat Veronica Drăgălin.

Ea a afirmat că, pentru a descuraja corupția, este nevoie de exemple de condamnări concrete pe cazuri importante la cel mai înalt nivel între care se numără politicieni din Parlament sau Guvern, precum și din administrațiile locale.

„Trebuie să fie exemple concrete că persoanele corupte ajung la închisoare”, a spus Veronica Drăgălin, care a relevat totodată că acestea nu trebuie să aibă anumită coloratură politică. Ea a avertizat însă că acest lucru nu se poate produce peste noapte și este nevoie ca actul de justiție să își urmeze cursul firesc.

Mădălin Necșuțu
19/08/2022Follow us on Telegram

Comentarii