Cât costă eschivarea de la serviciul militar. Un colonel de armată riscă puşcărie

Irina Odobescu
15/09/2021
Foto: Ministerul Apărării via Facebook

Un colonel de armată riscă să ajungă la închisoare, bănuit că ar fi estorcat 800 de euro de la un recrut ca să-l scape de serviciul militar. Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) a intentat un dosar penal pe numele lui Oleg Bobrov, comandantul Centrului militar teritorial Edineț al Ministerului Apărării, după ce a fost reţinut în flagrant.

Potrivit CNA, comandantul de la Edineț a fost reținut în momentul când a primit a doua tranșă de 600 euro. Conform rigorilor militare, acesta a fost plasat în arestul Comenduirii militare a Armatei Naționale. Colonelul ar fi promis eliberarea documentului de recrut, fără ca tânărul de 18 ani să fie încorporat și să-și îndeplinească serviciul militar în cadrul Forțelor Armate.

Pentru infracțiunea ce i se incriminează, dacă va fi găsit vinovat, persoana publică riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 7 ani cu amendă în mărime de la 80.000 la 120.000 lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Conducerea urmăririi penale este în gestiunea Oficiului Nord al Procuraturii Anticorupție.

Irina Odobescu
15/09/2021Become a Patron!

Comentarii