Cauza fiicei lui Alexandr Stoianoglo, în regim de așteptare

Viorica Mija
02/12/2022
Sursa: Facebook

Examinarea cauzei în care Cristina Stoianoglo, fiica Procurorului general suspendat, acuzat de abuz în serviciu și îmbogățire ilicită, a cerut ridicarea sechestrului de pe apartamentul în care locuieşte, se amână cu trei luni. Ședința din 29 noiembrie a fost întreruptă, iar următoarea va avea loc la sfârșitul lunii martie 2023.

Cristina Stoianoglo, fiica procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo, a depus o plângere în instanţa civilă împotriva Procuraturii Anticorupţie, la sfârșitul lunii septembrie curent. Sechestrul pe imobil a fost aplicat în dosarul penal care i-a fost intentat lui Alexandr Stoianoglo pentru îmbogăţire ilicită.

Este vorba despre un apartament cu suprafaţa de 135 de metri pătrați, cumpărat de Alexandr Stoianoglo în 2015. Imobilul se află alături de apartamentul în care locuieşte procurorul cercetat penal, pe care l-a înregistrat pe numele fiicei sale mai mari, Cristina. Procurorul general suspendat nu a declarat niciodată imobilul.

Procurorii anticorupţie susţin că, în 2015, Cristina Stoianoglo era studentă şi avea 19 ani, astfel nu a avut mijloace proprii ca să-şi procure locuinţa, al cărei preţ de piaţă este de peste un milion de lei.

În anul când a fost procurat apartamentul, Alexandr Stoianoglo era deputat în Parlament, iar veniturile declarate erau insuficiente pentru procurarea imobilului.

Alexandr Stoianoglo pledează nevinovat.

Viorica Mija
02/12/2022Follow us on Telegram

Comentarii