Ce nu a reușit poliția a făcut Anticorupție.md: Muzica funerară de pe strada Alexei Mateevici a fost oprită

Julieta Savițchi
25/01/2020

La o zi de la publicarea reportajului despre cele trei familii terorizate luni în șir să asculte marșuri funerare în regim non-stop, muzica a fost oprită. Proprietara unuia dintre imobilele din strada Alexei Mateevici ne-a comunicat că muzica a dispărut sâmbătă după-amiază, după ce cazul a fost mediatizat amplu în media.

Natalia Busuioc a mai declarat că deși a solicitat ajutorul poliției de mai bine de 30 de ori, oamenii legii nu au făcut altceva decăt să constate abaterea și să îi anunțe că au întocmit procese-verbale. Mai mult, polițiștii au recunoscut că nu pot să facă mai mult pentru că nu pot să îl găsească pe proprietar. „Ce nu a reușit poliția a făcut Anticorupție.md”, a concluzionat Natalia Busuioc.

Amintim că portalul Anticorutie.md a publicat vineri un reportaj despre modul în care un om de afaceri ar încerca să îi determine pe vecinii săi îi vândă locuințele la prețuri derizorii. Reportajul a avut peste 30.000 de vizualizări pe portalul Anticoruptie.md și a fost preluat de mai multe instituții media, cazul fiind larg mediatizat.

Cele trei familii, care dețin apartamente la sol, într-o curte de pe strada Alexei Mateevici din Chișinău, erau terorizate de câteva luni să asculte, în regim non-stop, muzică funerară. Oamenii susțin că un om de afaceri influent ar face presiuni asupra lor ca să le vândă locuințele la preț derizoriu și să acapareze terenul pentru o construcție multietajată.

Aceștia s-au adresat în repetate rânduri la organele de drept, însă nu au fost ajutați și au depus o sesizare pe Harta Corupției a portalului Anticoruptie.md. Reporterii CIJM au mers la una din locuințe și, împreună cu proprietarul, au făcut o nouă sesizare la Poliție.   

Julieta Savițchi
25/01/2020Become a Patron!

Comentarii