Cetăţean român, extrădat din Grecia şi condamnat pentru traficarea, în scop de exploatare sexuală, a patru moldovence

Anticoruptie.md
04/06/2019
Captura

Un cetăţean român a fost condamnat în Republica Moldova la 4 ani şi 8 luni închisoare pentru traficarea, în scop de exploatare sexuală, a patru moldovence. În plus, la solicitarea procurorului, inculpatul urmează să achite în folosul statului cheltuieli judiciare de 41.000 de lei. După ce a fost anunţat de autorităţile Republicii Moldova în urmărire internaţională, cetăţenul român a fost reţinut în Grecia şi extrădat pentru a fi tras la răspundere penală în statul nostru.

În perioada 2015–2017, inculpatul a racolat patru tinere din diferite raioane ale Republicii Moldova, cu o stare materială precară, le-a procurat bilet la cursa auto Chişinău – Atena, unde, conform promisiunilor, urmau să fie angajate la o muncă bine plătită. La destinaţie însă victimele au fost adăpostite în apartamente şi hoteluri, unde au fost forțate să se prostitueze. Taxa de 100 de euro pe oră pentru servicii sexuale era practic în totalitate colectată de inculpat, victimelor revenindu-le doar o mică parte din venit.

Revenite acasă, victimele traficului au depus plângeri, în acest caz fiind iniţiate cauze penale. Sentinţa este cu drept de atac, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Anticoruptie.md
04/06/2019

Comentarii