Cinci tineri riscă ani grei de închisoare pentru exploatare sexuală

Tatiana Gherța
09/02/2023
Imagine simbol

Au trimis în robie sexuală șapte adolescente. Este „afacerea” pusă pe roate de cinci tineri cu vârstele cuprinse între 18 și 24 ani, printre care și o fată care avea 17 ani în momentul inițierii investigației. Procuratura anunță că aceștia au fost trimiși pe banca acuzaților. Pentru faptele încriminate tinerii riscă închisoare de la 15 la 20 de ani sau detenție pe viață.   

Potrivit procurorilor PCCOCS, tinerele erau recrutate fie prin intermediul rețelelor de socializare, fie prin comunicare directă cu învinuiții. Victimele sunt originare din Chișinău, Căușeni și Ialoveni. Majoritatea provin din familii social-vulnerabile sau din familii monoparentale.

„Adolescentele urmau să primească 50% din taxa clienților, iar suplimentar era necesară achitarea chiriei apartamentului, hranei, produselor cosmetice și de igienă, șoferului de taxi și pazei asigurate de către doi învinuiți. Astfel, din declarațiile depuse în cadrul dosarului investigat de ofițerii CCTP, în majoritatea cazurilor, acestea prestau servicii în timpul serilor și noaptea, pentru 3-4 clienți per victimă”, precizează oamenii legii.

Dacă nu se conformau cerințelor și refuzau deservirea clienților, învinuiții își permiteau să aplice forța fizică asupra adolescentelor. Mai mult, aceștia au instituit faptul ca întreținerea primului contact sexual să se întâmple cu unul dintre învinuiți.

Actualmente, patru membri ai grupului infracțional sunt în arest preventiv, un alt învinuit este în arest la domiciliu, iar tânăra învinuită este cercetată în libertate. Liderul grupului, un tânăr de 24 de ani, a mai fost condamnat anterior la cinci ani de închisoare pentru jaf. Conform legii, traficul de copii comis în împrejurările descrise în dosarul penal se pedepsește cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau cu detenţie pe viaţă.

Tatiana Gherța
09/02/2023Follow us on Telegram

Comentarii