Circa 1,5 milioane de lei ridicați din birourile medicilor bănuiți de corupție din cadrul Institutului Mamei și Copilului. Ministerul Sănătății nu a reacționat oficial

Crina Dumitriu
03/08/2018
CNA

Aproximativ 1 500 000 de lei au fost ridicaţi joi, 2 august, de către ofiţerii Centrului Național Anticorupție şi procurorii Anticorupţie în cadrul percheziţiilor desfăşurate în dosarul „Tomograf 2” în birourile de serviciu ale unor medici de la Secţia radiologie şi imagistică din cadrul Institutului Mamei şi Copilului. Aceasta, după ce, în cadrul dosarului „Tomograf 1”  au fost sechestrate circa 7 000 000 de lei de la medici de la Centrul republican de diagnostică medicală. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale nu a avut până în prezent nicio reacție oficială. 

Potrivit unui comunicat de presă al CNA, în caseta bancară au fost găsiţi 761 600 de lei, 24 300 de euro, 1000 de dolari, dar şi articole din aur. Până la stabilirea provenienţei acestora, procurorii vor cere judecătorului de instrucţie aplicarea sechestrului. De asemenea, au fost aplicate sechestre pe un bun imobil şi două automobile în dosarul „Tomograf 1” în care sunt vizaţi medici de la Centrul republican de diagnostică medicală. 

În ambele cauze, medicii de la CRDM şi de la Institutul Mamei şi Copilului sunt cercetaţi penal pentru corupere pasivă şi abuz în serviciu. Dacă vor fi găsiţi culpabili de comiterea acestor infracţiuni, ei riscă până la 10 ani de închisoare, privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe o perioadă de până la 10 ani şi o amendă în mărime de 400 000 de lei.

Crina Dumitriu
03/08/2018

Comentarii