CNA investighează neregulile admise la construcția unui bloc de pe strada I.L. Caragiale din Chișinău

Ilie Gulca
08/07/2024
Foto: cna.md

Angajații Centrului Național Anticorupție au descins luni la sediul unei companii de construcție din Chișinău vizată într-un dosar de abuz de serviciu în care sunt cercetate multiple nereguli admise la construirea unui imobil cu 12 nivele din strada I.L. Caragiale din Chișinău.

În dosar sunt examinate și pretinsele acțiuni ilegale ale unor factori de decizie din Primăria mun. Chișinău, transmite CNA, care ar fi eliberat acte permisive pentru construcția blocului locativ cu încălcarea prevederilor legale în 2017. 

Cauza penală a fost pornită în baza unor plângeri ale locatarilor din blocurile vecine, dar și a unui raport de expertiză care stabilește încălcările admise de către compania de construcție, care ar fi cauzat prejudicii imobilelor din imediata proximitate.  

În scopul acumulării materialului probator, ofițerii CNA au solicitat mai multe documente din cadrul direcțiilor specializate ale Primăriei mun. Chișinău, precum și de la compania de construcții.

Deoarece administrația agentului economic a refuzat să transmită actele și a îngrădit accesul instituțiilor de drept pentru a efectua cercetarea la fața locului, în baza autorizației instanței de judecată, angajații CNA au descins la sediul companiei.

Concomitent, ofițerii CNA, în comun cu specialiștii Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică, efectuează la această oră cercetarea la fața locului la adresa blocului menționat.

Ilie Gulca
08/07/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii