CNA, pe urmele fostului vicepremier Andrei Spînu. Ce îi interesează pe oamenii legii

Anticoruptie.md
29/03/2023
Captură

Fostul prim-viceministru şi actualul şef al aparatului prezidenţial, Andrei Spînu, va fi investigat de către Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) şi Serviciul pentru Prevenirea Spălării Banilor.

Potrivit ofiţerului de presă al CNA, Angela Starinshi, a precizat că că investigaţiile au fost pornite la solicitarea Procuraturii Generale cu referire la informația privind pretinse conturi bancare deținute în străinătate de către fostul ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Surse din cadrul CNA au precizat pentru portalul Anticoruptie.md că nu este vorba de un dosar penal, ci doar de un material de verificare.

Cu două săptămâni în urmă, în urma unei scurgeri de informaţie, mass-media a publicat o ordonanţă privind pretinsa estorcare de mită de aproape un milion de euro de la firma Horus SRL de către persoane cu funcţii de demnitate publică din cadrul fostului Minister al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, condus atunci de Andrei Spînu.

Surse din cadrul Procuraturii Anticorupţie ne-au comunicat că Andrei Spînu nu are niciun statut în dosarul respectiv şi că nu există probe directe care să-l incrimineze pe fostul vicepremier.

Anticoruptie.md
29/03/2023Follow us on Telegram

Comentarii